Surat Thani
Thailand blog

Surat Thani

De unieke cultuur van Surat Thani

In het zuiden van Thailand ligt het plaatsje Surat Thani. In tegenstelling tot veel andere steden en eilanden in Thailand, is dit niet echt een toeristische trekpleister. De stad beschikt wel over een prachtige natuur, maar het aantal activiteiten en bezienswaardigheden is op één hand te tellen. Surat Thani is daarom ook niet een plaats waar je wekenlang op vakantie gaat. Toch is het wel een plaatsje waar je waarschijnlijk gaat komen, aangezien het ook wel de poort naar het zuiden wordt genoemd. Wat daar precies mee wordt bedoelt en wat er allemaal te beleven valt in Surat Thani lees je hieronder!

Iets heel anders dan veel Thaise steden

Op veel plekken in Thailand leven ze van de toeristen die elk jaar langskomen. Tempels, prachtige stranden en een groot aantal bezienswaardigheden en activiteiten zijn meestal aanwezig in deze steden. Surat Thani is niet één van deze steden. Het is namelijk een typische werkstad. Misschien iets minder spectaculair om te bezoeken, maar op ook wel vrij uniek om een keer mee te maken.

De poort naar het zuiden van Thailand

Niet veel toeristen besluiten een vakantie te boeken naar Surat Thani, maar toch zijn er jaarlijks vele toeristen te vinden in deze stad. Dat komt omdat Surat Thani zuidelijk gelegen is en een perfecte toegangspoort vormt tot populaire eilanden als: Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan. Deze eilanden beschikken over luxe resorts, prachtige stranden en een uitgebreid nachtleven. Voordat de toeristen deze eilanden bereiken, strijken ze dus vaak neer in Surat Thani.

Ideaal om de bevolking te leren kennen

Wie Thailand bezoekt zal vast snel merken dat je niet de enige bent die naar het land vertrekt. Jaarlijks komen er vele toeristen vanuit alle landen naar Thailand en dit zorgt ervoor dat je meestal omringt bent door andere toeristen. Daardoor is het lastig om in contact te komen met de lokale bevolking.

In Surat Thani kan je hier uitgebreid de tijd voor nemen. Wat zijn de culturen van locals? Hoe ziet de echte Thaise keuken er uit? En: Hoe gaat het er eigenlijk aan toe zonder alle toeristen? Op deze vragen krijg je in deze typische werkstad een antwoord. Je leert echt de locals kennen en wordt niet de complete dag omringt door toeristen van buitenaf.

Surat Thani: geen top bestemming, maar zeker bijzonder

We kunnen concluderen dat Surat Thani zeker geen top bestemming is om naar toe op vakantie te gaan. Verwacht geen prachtige stranden en gezellige dorpjes. Toch zitten er zeker niet alleen maar nadelen aan een bezoek aan deze stad. De natuur is net als in andere delen van Thailand prachtig en bovendien leer je echt de locals kennen. Er is zeker geen sprake van massatoerisme, wat natuurlijk ook wel een keer lekker is.

We raden je zeker niet aan om hier een paar weken naar te vertrekken tijdens je vakantie, maar als je er langskomt: sla het zeker niet over!

Thailand