Snake Farm in Bangkok
Thailand blog

Snake Farm in Bangkok

Snake Farm in Bangkok

In het chaotische hart van Bangkok vind je de Snake Farm. Deze unieke bezienswaardigheid is een aanrader in de grote Thaise hoofdstad. Het slaat enerzijds doodsangst uit bij het zien van de dieren, maar het is ook erg indrukwekkend om te zien. Alhoewel het niet erg groot is, kun je wel veel zien. Niet alleen de dieren zelf, maar ook gave shows.

Entree Snake Farm in Bangkok

Bij aankomst moet je entree betalen. Mensen uit Thailand kunnen een stuk voordeliger heen dan toeristen. Volwassen toeristen betalen namelijk 300 baht (ongeveer € 7,50). Als je een studentenkaart hebt, kun je deze nog tonen. Met een beetje geluk krijg je korting. Met het bedrag sponsor je verder onderzoek naar gifslangen en antiserums daarvoor.

Slangen bekijken

De slangen zitten allemaal in open ruimtes, maar kunnen jou niet bereiken. De hokken zijn namelijk te diep en ze kunnen daar niet uit. Je kunt de dieren wel écht van dichtbij bekijken en als je gek zou zijn kan je er zelfs bij in springen. Dat laatste is overigens geen aanrader. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten in allerlei kleuren en formaten.

Shows

Elke dag worden er twee shows gegeven. De lokale verzorgers halen diverse slangen uit een achterkamertje. Zij geven dan leuke shows weg met de dieren. Ze laten onder andere giftige slangen zien. Met behulp van een bekertje tonen ze hoe het gif eruit ziet. Dit is extreem fascinerend en leuk om te bekijken.

Populair centrum

Het centrum wordt steeds populairder: zowel onder toeristen als locals. De ongetemde dieren blijven erg spannend en het is leuk om te bekijken. Je kunt zelfs nog met een grote slang op de foto. Zeker een aanrader. Was daarna wel je handen even.

Thailand