chiang rai
Thailand blog

Chiang Rai

Genieten van natuur, omgeving en stad in Chiang Rai

Chiang Rai is één van de meest noordelijk gelegen steden in Thailand. De stad heeft ongeveer 65.000 inwoners en is daarmee een stuk rustiger dan het iets zuidelijker gelegen Chiang Mai. Chiang Rai was lange tijd voor een lange tijd geïsoleerd van de rest van Thailand en heeft daardoor echt een eigen unieke cultuur gewoontes gecreëerd. De stad heeft bovendien een groot aantal bijzondere bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. Wat je de populairste plekken in Chiang Rai zijn hebben we voor je uitgezocht!

Wat Rong Khun

Iedere Thaise stad beschikt wel over een tempel, maar de ‘Wat Rong Khun’ is een hele bijzondere tempel. De naam betekent letterlijk ‘Witte Tempel’ en dat is ook iets wat je meteen terugziet in de tempel zelf. Alles van de tempel is wit en de bouwstijl en versieringen zijn echt uniek, deze vind je nergens anders in Thailand terug. Zelfs als je alle tempels een beetje zat aan het worden bent, is dit er echt nog één die je niet mag missen! De tempel ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf Chiang Rai en is dus goed bereikbaar.

Klimmen, golven, fietsen en nog veel meer

In Thailand kom je vooral voor de bezienswaardigheden, maar in Chiang Rai zijn er ook meer dan genoeg activiteiten te vinden. Zo kan je gaan klimmen, golven en fietsen in de stad. Het mooie aan deze activiteiten is dat ze plaatsvinden in een prachtige natuur. Chiang Rai beschikt over een geweldige omgeving met veel flora en fauna. Vooral het golven op één van de prachtige golfbanen in Chiang Rai is een speciale belevenis!

Genieten van het nachtleven

Thailand en het nachtleven, het blijkt vaak een geweldige combinatie. Ook in Chiang Rai vind je tegenwoordig een gezellig en sfeervol nachtleven terug. Steeds meer toeristen trekken naar het gezellige plaatsje en dat zorgt voor een groeiend nachtleven. Dineren in de avond is al goed te doen met de verschillende Thaise restaurants en zelfs westerse keukens, maar in de nacht is er ook voldoende te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het centrum van Chiang Rai, waar je een aantal clubs en bars terug kan vinden. Houd er wel rekening mee dat het nachtleven een stuk rustiger is dan in bijvoorbeeld Bangkok of Phuket. Toch zal dit voor de meesten een fijne ervaring zijn, aangezien het daar soms erg hectisch kan worden in de nacht. Het nachtleven van Chiang Rai is een stuk rustiger en gemoedelijker te noemen.

Chiang Rai: Steeds populairder

Chiang Rai wordt dus steeds populairder onder toeristen. Dat is niet heel vreemd, aangezien er voldoende te beleven is in deze relatief kleine stad. De zogenaamde ‘Witte Tempel’ is erg indrukwekkend en ook nog leuk om te bezoeken als je het bekijken van tempels wel gezien hebt. De activiteiten als golven, klimmen en fietsen zijn leuk om mee te maken en vinden plaats in een prachtige omgeving. Voor de feestbeesten is er een steeds uitgebreider nachtleven te vinden in de vorm van bars, clubs en restaurantjes. Chiang Rai is hierdoor ideaal geschikt voor een leuke vakantie!

Thailand