phitsanulok
Thailand blog

Phitsanulok

Maak kennis met de typische Thaise cultuur in Phitsanulok

Phitsanulok is een typisch doorsnee dorpje in Thailand. Het dorpje ligt ruim 370 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bangkok en je ziet er – in tegenstelling tot veel andere plekken in Thailand – weinig toeristen rondlopen. Dit komt omdat Phitsanulok weinig echte bijzondere bezienswaardigheden en activiteiten te bieden heeft. Toch zijn er een aantal prachtige tempels aanwezig en is de sfeer in de stad precies zoals je zou verwachten in een typisch Thais dorpje: Rustig en gemoedelijk. Wat er allemaal te beleven valt in Phitsanulok hebben we voor je uitgezocht!

Een bezoek brengen aan het Historisch Park Sukhothai

Eén van de meest populaire bezienswaardigheden ligt niet in Phitsanulok zelf, maar een uurtje verderop. Het Historisch Park Sukhothai vind je na een uur rijden richting en westen en is niet voor niets een populaire plek voor toeristen. Het park bevat de ruïnes van de hoofdstad van het Koninkrijk Sukhothai en is erg bijzonder om mee te maken. Je vindt er onder andere de overblijfselen van het koninklijk paleis en 26 bijzondere tempels. Het is daarom ook niet vreemd dat het Historisch Park Sukhothai is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Terug naar Phitsanulok: De nachtmarkt

Wie liever niet ver wilt rijden en in het dorpje zelf wilt blijven kan ook op een paar leuke en bijzondere plekken terecht. Denk bijvoorbeeld aan de nachtmarkt van Phitsanulok. Deze markt vindt – zoals de naam al doet vermoeden – plaats in het midden van de nacht. Op de markt worden speciale producten verkocht. De producten die je kan vinden op deze markt zijn niet volledig gericht op de toeristen en dus ook een stuk authentieker en specialer dan producten die je vind op markten in andere Thaise steden. Ben je echt een avondmens? Neem dan een keer een kijkje op deze bijzondere markt.

De Wat Phra Si Ranata Mahathat

Een Thaise stad zonder tempel is natuurlijk geen Thaise stad en ook in Phitsanulok vind je weer een indrukwekkende tempel terug. Het speciale aan deze tempel is dat je er één van de beroemdste Boeddhabeelden van Thailand terug kunt vinden. Bovendien is de tempel mooi ingericht en is het vooral gericht op de luxe. Zo zijn de deuren vooral erg schitterend. Het is wellicht niet de meest populaire tempel, maar als je in Phitsanulok bent, sla deze dan zeker niet over!

Phitsanulok: Prima voor een paar fijne dagen

Phitsanulok is een prima bestemming om een paar fijne dagen door te brengen. Hoewel het dorpje zelf niet erg veel te bieden heeft, ligt het Historisch Park Sukhothai op slechts een uur rijden. Ook zijn er 2 uitgebreide universiteiten aanwezig en beschikt het dorpje uiteraard over een tempel. De tempel wordt bijzonder gemaakt door één van de beroemdste Thaise Boeddhabeelden en is zeker het bezoeken waard. Voor wie in de avond graag op stap gaat is de nachtmarkt een leuke optie. Al met al geen bestemming voor een paar weken vakantie, maar voor een paar dagen valt er genoeg te beleven.

Thailand