Phuket vakantie
Thailand blog

Ayutthaya

Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand

Ayutthaya is redelijk centraal gelegen en ruim 400 jaar de hoofdstad geweest van Thailand. Tegenwoordig heeft Bangkok deze titel overgenomen. Deze tijd heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten. De stad barst van de cultuur, bezienswaardigheden, tempels en bovendien een wonderschone natuur. Ook zijn er een aantal leuke activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen te vinden. Hoewel de stad voor een deel verwoest werd door het Birmese leger, staat er nog meer dan genoeg overeind. De mooiste en populairste plekken hebben we voor je uitgezocht!

Ruïnes en tempels

In 1767 heeft het Birmese leger Ayutthaya voor een groot deel verwoest. Hierdoor zijn er op veel plekken ruïnes ontstaan en dit geeft – ondanks de negatieve gebeurtenis – een hele speciale sfeer mee aan de stad. Overal vind je wel resten terug van wat eerst tempels, huizen of andere gebouwen waren.

Gelukkig staan er ook nog voldoende tempels overeind en is het zelfs lastig om te kiezen. Aangezien een de ruime meerderheid van de bevolking het boeddhisme aanhangt, zijn er een groot aantal tempels terug te vinden. De ‘Wat Chai Watthanaram’ is één van de populairste tempels onder toeristen en dat is niet meer dan logisch. De tempel is prachtig en beschikt over een groot grasveld waar gebruik van kan worden gemaakt. 40 jaar geleden werd de tempel nog omringt door een jungle, wat ook zeker terug te zien is. Als je moet kiezen uit alle tempels, dan is deze toch wel echt een aanrader!

Voor de kinderen en stiekem ook volwassen: Het Million Toy Museum

Wie even op zoek is naar een leuke afwisseling, kan het Million Toy Museum bezoeken. Het blauwe gebouw is opgedeeld in 2 verdiepingen en beschikt over een enorm aantal speelgoed. Al het speelgoed waar je vroeger mee opgroeide is te vinden het museum en ook is er een souvenir shop aanwezig waar je verschillende soorten speelgoed kunt kopen. Dit is zeker een aanrader als je met kinderen op vakantie bent. Maar de volwassenen vinden het stiekem ook erg leuk!

Verken Ayutthaya op de fiets!

Ayutthaya heeft veel te bieden en het kan een hoop tijd in beslag nemen om alles te bezoeken door middel van taxi’s of de bus. De fiets is daarom een ideale oplossing. Het weer in de stad is vaak goed en aangezien het soms erg druk kan zijn met auto’s, ga je er op de fiets zo door heen. Het is natuurlijk ook mogelijk om je te laten rondrijden door een tuktuk, dit geeft ook een leuke ervaring en je wordt er niet moe van!

Trek zeker een aantal dagen uit voor Ayutthaya

Ayutthaya is een populaire stad onder de toeristen en gezien de vele bezienswaardigheden en activiteiten is dit ook niet heel vreemd. Trek zeker een aantal dagen tot een week uit om de stad echt goed te verkennen. De ruïnes en tempels zijn erg indrukwekkend en in grote aantallen aanwezig. Het zou zonde zijn om dit allemaal te missen. Alles bij elkaar opgeteld is Ayutthaya een echte top bestemming in Thailand!

 

 

Thailand