Chiang Mai
Thailand blog

Chiang Mai

Chiang Mai, een stad zonder hectiek

Zo’n 700 kilometer ten noorden van Bangkok ligt Chiang Mai. Deze redelijk onbekende, maar prachtige stad heeft een unieke relaxte sfeer. Hoewel het hier om een stad gaat met ruim 140.000 inwoners, straalt dat er duidelijk niet vanaf. De sfeer is rustig en gemoedelijk, maar toch is er voldoende te beleven. Met een olifantenpark, een mogelijkheid om te ziplinen en een paar prachtige tempels kijk je je ogen uit. De belangrijkste plekken en activiteiten hebben we voor je uitgezocht!

Elephant Nature Park

Olifanten in het echt zien is al vrij lastig, maar ze ook nog eens voeren of wassen lijkt helemaal een illusie. In Chiang Mai is het mogelijk en je kijkt dan ook je ogen uit. Het Elephant Nature Park vangt getraumatiseerde en gewonde olifanten op en zorgt dat ze een kans krijgen op een beter leven. De entree die je betaalt komt dan ook volledig ten goede van de olifanten.

Vervolgens is het mogelijk om zelf in de buurt te komen van de olifanten. Je kunt ze zelfs wassen en helpen voeren. Echt een unieke ervaring! Let er wel op dat van te voren reserveren noodzakelijk is. Dit in verband met de populariteit van het olifantenpark. Ga je naar Chiang Mai op vakantie, dan mag je dit zeker niet missen!

Struinen over de Sunday Walking Street

Iedereen kent ze wel, de marktkraampjes met neppe producten en alleen maar bestaande uit kleding en portemonnees. In Chiang Mai moeten ze daar niets van hebben en doen zij dit op een heel andere manier met de Sunday Walking Street. Op deze gezellige markt zijn de kraampjes gevuld met handgemaakte tassen, borduursels, theepotjes en nog veel meer. Nagenoeg alle producten zijn zelfgemaakt en zeker geen namaak. Voornamelijk de locals zijn terug te vinden op deze markt en je bevindt je dus niet de hele markt onder de toeristen.

Wat Phra That Doi Suthep

Deze naam zegt je waarschijnlijk helemaal niets, maar dat geeft niets. Het gaat er namelijk om dat je het meemaakt, aangezien dit dé populairste tempel onder toeristen in Chiang Mai is. Dit is zeker niet zonder reden, want alleen het uitzicht is al adembenemend. De tempel is gelegen op een berg van 1.600 meter hoog en je krijgt – naast de tempel zelf – een prachtig uitzicht over de stad.

Met een slingerweg ga je 16 kilometer omhoog de berg op, om vervolgens nog eens 306 traptreden te beklimmen. Als je vervolgens boven staat heb je zicht over de stad en kan je meteen de tempel bezoeken. Houd er ook hier rekening mee dat het – zeker overdag – erg druk kan zijn. We raden je daarom ook aan om in de namiddag de tempel te bezoeken. Je maakt dan meteen de zonsondergang over de stad mee. Een prachtig gezicht!

Voor ieder wat wils in Chiang Mai

Het mooie aan Chiang Mai is dat het helemaal niet de sfeer van een drukke stad heeft. Ondanks dat er jaarlijks vele toeristen naar de stad komen, heb je hier zeker niet heel veel last van en blijft de sfeer gemoedelijk en relaxt. De activiteiten zijn er in overvloed en vooral het olifantenpark is een echte aanrader. De Sunday Walking Street biedt je een unieke markt met handgemaakte producten. Vervolgens heb je – net als in andere plaatsen in Thailand – de keuze uit verschillende tempels die je kunt bezoeken. De Wat Phra That Doi Suthep is hier de populairste van en deze raden we dan ook echt aan. Chiang Mai is een heerlijke vakantiebestemming en heeft voor ieder wat wils!

 

Thailand