Kata Beach
Thailand blog

Kata Beach

Het wonderschone strand van Kata Beach

Phuket (waar Kata Beach is gelegen) staat bekend om haar populaire en mooie stranden. Met ruim 35 stranden heeft het eiland veel variatie te bieden. Kata Beach is één van de populairste stranden van Phuket. Het strand is mooi, schoon en biedt een grote hoeveelheid leuke activiteiten aan. De omgeving van Kata Beach is sfeervol en zeker niet te druk, ideaal voor een relaxte en sportieve vakantie! Wat precies de leukste plekken en activiteiten zijn op Kata Beach lees je hieronder!

Relaxen en activiteiten op Kata Beach

Kata Beach is ideaal geschikt voor relaxen en meedoen aan activiteiten. Het gebied is opgedeeld in verschillende delen en elk deel biedt weer een andere sfeer aan. De noordelijke baai van Kata Beach heet Kata Yai. Deze baai wordt omringt door rotsblokken en is voorzien van palmbomen, een hagelwit strand en een kristalheldere zee. Vervolgens ligt in het zuiden de baai Kata Noi. Dit gebied is perfect geschikt voor iedereen die van rust en een prachtige natuur houdt. De baai wordt omringt door een groene jungle, welke goed geschikt is om in te wandelen en foto’s te maken. In Kata Noi zijn ook de grote, luxe resorts gelegen.

Voor de surfers zijn er op Kata Beach ook genoeg opties. De zuidpunt van Kata Beach is de populairste plek om te surfen en andere watersportactiviteiten te beleven. Het meest ideale surfseizoen loopt op Kata Beach van mei tot aan oktober.

Ideaal geschikt voor gezinnen met kinderen

Kata Beach heeft – ondanks de grote oppervlakte – een dorpsachtige sfeer. Kata Beach is daardoor vooral erg populair onder gezinnen met kinderen. Het minder hectische karakter komt ook tot uiting in het nachtleven. Veel plekken in Thailand bieden een bruisend nachtleven, maar bij Kata Beach is dat iets minder. Hoewel je er prima tot in de late uren kunt genieten, is het allemaal iets minder drukker en chaotischer dan op andere plekken in Thailand.

Dit betekent niet dat Kata Beach alleen geschikt is voor strandliefhebbers. Er zijn namelijk voldoende barretjes, terrasjes en gezellige restaurantjes te vinden. Ook voor de shoppers is er voldoende te beleven, gezien het ruime aanbod aan winkeltjes. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. Bovendien zijn de prijzen relatief laag en kan je er dus voor weinig geld meer dan genoeg beleven.

Kata Beach: meer dan zomaar een strand

De naam van het gebied doet vermoeden dat het alleen om een strand gaat, maar dat is zeker niet het geval. Hoewel het strand inderdaad één van de eyecatchers is, valt er nog genoeg andere dingen te beleven. De natuur is er daar één van. Vooral in het zuidelijke gedeelte is de natuur prachtig en ideaal geschikt voor wandelingen en fotomomentjes. Voor degenen die het nog sportiever willen aanpakken zijn er de mogelijkheden om mee te doen aan verschillende watersportactiviteiten.

De sfeer op Kata Beach is gemoedelijk en zelfs een soort dorpsachtig. Ideaal voor gezinnen met kinderen, maar natuurlijk ook voor jongeren die wat minder van het feesten zijn. Het nachtleven is aanwezig, maar een stuk minder uitgebreid dan op andere plekken in Thailand. Voor alle niet-feestbeesten een echte aanrader!
 

Thailand