Floating Market
Thailand blog

Floating Market

Floating Market in Damnoen Saduak

De Floating market is een begrip in Thailand. Op iets meer dan 100 kilometer afstand van Bangkok vind je de Damnoen Saduak. Deze Floating market ligt misschien niet in Bangkok zelf, maar is zeker wel een aanrader. Het is vrij toeristisch, maar het is wel een unieke ervaring.Het district wordt doorkruist door de Khlong Damnoen Saduak, die de rivier de Ta Chin met de Mae Klong verbindt.De Mae Klong is een rivier in Thailand. De rivier ontspringt in de provincie Kanchanaburi

Klongs (grachten)

De handelaren verkopen allerlei producten in de Klongs (grachten). Bootjes met mensen verkopen onder andere eten en drinken, kruiden, kleding en souvenirs. Veel vrouwen hebben de iconische strooien hoed op: typisch Thais en leuk om te zien. Het is vooral raadzaam om je fotocamera mee te nemen. Je kunt dan leuke sfeervolle foto’s maken.De markt beging ‘s ochtends om 09.00 uur en duurt tot 22.00 uur in de avond.

Excursie boeken

Je kunt gemakkelijk deze excursie boeken via verschillende touroperators. Je kunt het vaak wel boeken bij je hotel of guesthouse, maar ook op Khao San Road zijn er voldoende reisbureaus die deze reis aanbieden. Als je met een groep bent, krijg je vaak een fikse korting. Afdingen is normaal, dus doe dat dan ook gewoon!

Zelf naar Damnoen Saduak reizen

Je hoeft natuurlijk geen tour te boeken, want je kunt er ook zelf heen reizen. Dan dien je echter wel het een en het ander te plannen. Pak daarvoor de bus vanaf de Southern Bus Terminal in Bangkok en reis vanaf dit punt nar Damnoen Saduak. De reis duurt ongeveer 2,5 uur. Als je de markt al heel vroeg wilt bezoeken, kun je een dag van te voren heen reizen. Je kunt hier overnachten en de volgende ochtend vroeg uit de veren gaan. Dan kun je in alle rust de Floating marketing bekijken.

Thailand