Koh Samui
Thailand blog

Koh Samui

Het heerlijke eiland Koh Samui

Ongeveer 560 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bangkok, is het eiland Koh Samui gelegen. Qua grootte is dit het derde eiland van Thailand en het heeft enorm veel te bieden. Prachtige stranden, gezellige dorpjes en bovenal een wonderschone natuur zijn te vinden op het eiland. Met bijvoorbeeld een scooter kan je het eiland op een snelle en leuke manier verkennen en krijg je echt alles mee wat Koh Samui te bieden heeft. Voor iedereen die liever geniet van het strand; ook deze zijn in grote getale aanwezig. Wat er allemaal te beleven valt op dit prachtige eiland lees je hieronder!

De stranden van Koh Samui

Koh Samui is een eiland en dat betekent dat er natuurlijk een hoop stranden aanwezig zijn. De kilometerslange kustlijn is gevuld met prachtige zandstranden die grenzen aan een kristalheldere zee. Het eiland is daarom ook uitermate geschikt voor een strandvakantie. Andere toeristen hebben het eiland ook ontdekt en hierdoor zijn niet alle stranden erg rustig. Chaweng Beach is bijvoorbeeld erg populair en druk, maar geeft wel een enorm gezellige sfeer. Voor iedereen die graag onder de mensen is en wel zin heeft in wat activiteiten, is dit dan ook een echte aanrader. Lamai Beach is een vergelijkbaar strand, waar de drukte en gezelligheid de hele dag door gaat.

Wat Phra Yai

In Thailand ontkom je niet aan de boeddhistische tempels en dus er ook één aanwezig op Koh Samui. In het noorden van het eiland vind je deze prachtige tempel terug, die ook vooral erg populair is onder toeristen. Dit is vooral te danken aan het vijftien meter hoge Boeddhabeeld van goud. Het beeld is al op kilometers afstand te zien en krijgt in de avond, dankzij prachtige verlichting, helemaal een unieke uitstraling.

Perfect geschikt voor een vakantie

Thailand beschikt over veel verschillende eilanden, maar Koh Samui hoort absoluut in de top 3. Het eiland heeft eigenlijk van alles te bieden. Prachtige stranden, leuke dorpjes, winkeltjes en uiteraard een unieke tempel. Al deze luxe en bezienswaardigheden trekken ook veel toeristen aan en hierdoor kan het op sommige tijden in het jaar erg druk zijn. Het is mogelijk om de wat rustigere gebieden op te zoeken, maar dit is zeker niet perse nodig. De stranden mogen druk bezocht zijn, de sfeer blijft gezellig en erg gemoedelijk. Koh Samui is daarom een ideale bestemming voor een leuke vakantie!
 

Thailand