skytrain bangkok
Thailand blog

Skytrain in Bangkok

Voordelig reizen met de skytrain in Bangkok

Als je het drukke en chaotische verkeer in Bangkok wilt vermijden, kun je reizen met de skytrain. Reizen met de skytrain in Bangkok is niet alleen voordelig, maar is ook snel. Het is een goed alternatief voor de taxi, want deze staan vaak vast in het verkeer. De wegen in Bangkok zijn dan ook ontzettend druk.

Goedkope keuze

Reizen met de skytrain is een goedkope en voordelige keuze. Het is bovendien ook nog erg gemakkelijk. Er zijn niet veel lijnen, dus je krijgt het systeem gemakkelijk en snel onder de knie. Tijdens de spitsuren kan het wel vrij druk zijn, dus houd daar alvast rekening mee.

Kaartje of pas kopen

Je kunt zowel losse kaartjes als een pas kopen op ieder station. Het voordeel van een pas is, is dat je niet telkens een los kaartje hoeft te kopen. Daarnaast is het ook nog eens voordeliger om op die manier te reizen. Je hebt overigens ook losgeld nodig om een kaartje te kopen en mocht je niet voldoende losgeld hebben, moet je vooralsnog in de rij staan om geld te wisselen. Dan kan je net zo goed een pasje kopen waar je tegoed op kunt zetten. Als je student bent, kun je een studentenpas aanvragen. Soms kijken ze je een beetje vreemd aan, maar als je zegt dat je hier (tijdelijk) studeert krijg je wel een pas. Je mag niet ouder zijn dan 23 jaar, maar ze vragen niet vaak naar je paspoort.

Dagkaart kopen

Als je een hele dag wilt reizen met de skytrain, kun je er ook voor kiezen om een dagkaart te kopen. Deze dagkaart kost 130 Baht en is, zoals de naam al doet vermoeden, de gehele dag geldig. Je kunt dan onbeperkt gebruik maken van het metronetwerk.

Kaarten en routes

Je kunt de kaart en route gemakkelijk online bekijken. Ook kun je ervoor kiezen om de officiële app te downloaden. Deze is zowel beschikbaar voor iOS als Android.

Thailand