bangkok
Thailand blog

Bangkok

Genieten van het chaotische, maar prachtige Bangkok.

De stad is overladen met prachtige tempels, de één nog groter en mooier dan de ander.

Bangkok is de hoofdstad en met ruim 11 miljoen inwoners ook meteen de grootste stad van Thailand. De stad is druk, chaotisch, maar tegelijkertijd ook prachtige op een eigen unieke manier. De culturen zijn verschillend, waardoor er veel indrukwekkende bezienswaardigheden zijn ontstaan. Het is daarom ook niet voor niets dat Bangkok een enorm populaire vakantiebestemming is geworden onder de toeristen. Wat precies de mooiste plekken en activiteiten zijn vind je hieronder!

Een bezoek brengen aan de bekende tempels van Bangkok

Thailand is een land waar het boeddhisme een belangrijke rol speelt, maar liefst 95% van de bevolking is een boeddhist. Dit zorgt ervoor dat de stad is overladen met prachtige tempels, de één nog groter en mooier dan de ander. Een bezoek brengen aan één van deze tempels is daarom ook iets dat je echt niet mag vergeten tijdens een bezoek aan Bangkok. Eén van de meest bekendste en populairste tempels is de ‘Wat Phra Kaeo’. Deze unieke tempel grenst aan het koninklijk paleis, die je dus ook meteen kunt bezoeken.

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen

Waar je in de meeste grote Europese steden prima terecht kunt om te shoppen, is dit in Bangkok helemaal het geval. De stad beschikt over een enorm aantal winkeltjes, grote winkelcentra en kraampjes. Het fijne is dat je op de meest plekken kunt afdingen op de producten. Hierdoor krijg je niet alleen een betere prijs voor je product, maar kom je ook meteen in aanraking met de Thaise mensen!

Ontdek Bangkok op de fiets!

Bangkok is een enorme metropool en de populaire plekken zijn niet meer op één hand te tellen. Daarom is het goed om soms wat hulp in te schakelen. Een aantal gespecialiseerde reisbureaus biedt je de mogelijkheid om de stad te ontdekken op de fiets. Je gaat met een Engelssprekende gids op pad en ontdekt de leukste plekken van Bangkok van dichtbij. Het is niet alleen een ideale manier om op veel verschillende bestemmingen te komen, maar meteen ook erg ontspannend en sportief!

Tot de late uren feesten in het uitgaansleven van Bangkok

Het uitgaansleven is berucht en staat er om bekend dat het elke dag mogelijk is om te feesten. Van barretjes, discotheken, hippe clubs tot aan pubs aan karaoke-bars: alles is terug te vinden in de stad. Er zijn veel verschillende plekken om te genieten van het uitgaan. De populairste plekken in het nachtleven zijn rondom Khao San Road en de stadsdelen Silom en Sukhumvit.

Op naar een topvakantie

Bangkok is een echte top bestemming in Thailand. De stad trekt jaarlijkse enorme aantallen toeristen en heeft meer dan voldoende te bieden. Hoewel het even wennen is aan de drukte in de stad, is het een stad met een groot aantal prachtige plekken en bezienswaardigheden. Bovendien kan je op de fiets Bangkok op een sportieve manier ontdekken. Het nachtleven in Bangkok is bruisend en erg populair, wat ook zeker een voordeel is. Een heerlijke vakantiebestemming dus!

Thailand